Program Interreg umožnil navázat další Česko – rakouská přátelství

V rámci společného projektu Kolpingova díla ČR a Diecézního svazu Kolpingova díla Horní Rakousko s názvem „KOLPING – spolek, který nezná hranice“ se uskutečnilo druhé velké setkání členů obou spolků. V dubnu byli na návštěvě Horního Rakouska členové KD ČR a tentokrát se na konci července vypravili rakouští přátelé k nám do ČR, konkrétně Žďáru nad Sázavou.

V pátek 29.7. přijel autobus s 31 členy Kolpingova díla Horní Rakousko ke žďárskému Hotelu Hajčman, kde našli do neděle zázemí. Hlavní program se odehrál v sobotu, kdy se naši hosté podívali do Rodinného centra Srdíčko, které provozuje Kolpingovo dílo ČR. Podpora rodiny a práce s dětmi a mládeží jsou stěžejními body aktivit Kolpingu celosvětově, a proto jsme zde rakouským přátelům představili činnost nejen tohoto centra, ale celkově aktivity Kolpingova díla ČR.

Odpoledne následovala návštěva Poutního kostela na Zelené hoře s výkladem o historii této jedinečné památky UNESCO a od 15 hodin česko – německá mše svatá. Večer byl potom věnován společnému posezení v sále Biskupského gymnázia, kde proběhla krátká prezentace aktivit Kolpingova díla ČR s následnou diskuzí o možnostech budoucí pokračující spolupráce mezi našimi spolky. Večer následně pokračoval neformálním posezením s občerstvením a také živou cimbálovou muzikou.

Druhý den ráno jsme se s našimi přáteli rozloučili a popřáli jim šťastnou cestu domů. Současně jsme se vzájemně ujistili, že toto byl dobrý začátek naší spolupráce i do budoucna, a že se jistě brzy opět při nějaké společné akci potkáme. Fotografie z návštěvy najdete ve FOTOGALERII.

Za finanční podporu děkujeme Evropskému fondu pro regionální rozvoj INTERREG V-A Rakousko – Česká republika.

YouTube Embed: No video/playlist ID has been supplied

  • Kolpingovo dílo ČR z.s.
  • náměstí Republiky 286/22
  • 591 01 Žďár nad Sázavou
  • Tel.: 566 585 010
  • Email: kolping@kolping.cz

Tyto stránky vznikly za podpory EU. projekt : KOLPING: LEVEL 2.0
Registrační číslo projektu: CZ.03.3.48/0.0/0.0/15_031/0002016

Kolpingovo dílo ČR z.s.
náměstí Republiky 286/22, 591 01 Žďár nad Sázavou
Tel.: 566 585 010
Email: kolping@kolping.cz

Tyto stránky vznikly za podpory EU. projekt : KOLPING: LEVEL 2.0
Registrační číslo projektu: CZ.03.3.48/0.0/0.0/15_031/0002016

Podporují nás: